Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka z owoców

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomarańcza 3
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
cytryna
cukier 2 łyżki
sok pomarańczowy

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z owoców

Żelatynę moczymy w trzech łyżkach wody. Pomarańcze odcinamy w 2/3 wysokości i wyciskamy z nich sok. Skórki pozostawiamy, gdyż w nich możemy podać galaretkę. Sok wyciśnięty z pomarańczy uzupełniamy sokiem gotowym, dodajemy sok z jednej cytryny (może być limonka), cukier, żelatynę - podgrzaną i rozpuszczoną. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Powinniśmy mieć ok. 800 ml soku. Rozlewamy go do miseczek i wstawiamy do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak