Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół a'la CARSKI

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 40 dkg
woda 2 litry
cytryny 2
marchew
pietruszka
kura lub kurczak 25 dkg
seler
gałka muszkatałowa
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: rosół a'la CARSKI

kure i cielęcinę myjemy , solimy i wrzucamy do wody, gotujemy pod przykryciem, pod koniec gotowania dodajemy czyste warzywa i gotujemy do miękkości. umyte cytryny parzymy i obieramy ze skórki, kroimy w półplasterki, dodajemy do rosołu, doprawiamy do smaku i chwilę gotujemy. ja przed podaniem taki rosół zawsze muszę przecedzić.
ROSÓŁ MA FAJNY CYTRYNOWY KOLOR.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 02.03.2012 10:11
do carskiego dodaje sie odrobine kawioru i posiekane białka jaja. zalezy czy ktos lubi. ja za kawiorem nie przepadam.natomiast bardzo lubię połaczenie kurczaka z cytryną:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak