Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa z pulpetami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 12-15 sztuk
śmietana 2 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka
marchew 1 sztuka
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
mięso mielone 30 dag
kasza manna 1 łyżka
mąka
cebula 2 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa z pulpetami

Pieczarki umyć, pokroić i przesmażyć na maśle. Zalać ok. 2 litrami wody. Gotować. Marchew obrać, zetrzeć na tarce, dodać do zupy. Do mięsa dodać mannę i posiekaną cebulę, doprawić do smaku. Zarobić masę. Z masy formować małe pulpeciki, obtaczać w mące i wrzucać na gotującą się wodę z pieczarkami. Gotować 10-12 minut. Doprawić do smaku. Dodać posiekaną natkę pietruszki i śmietanę. Podawać z makaronem. Pulpety przed dodaniem do zupy można obtoczyć w bułce tartej i obsmażyć na tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 02.03.2012 09:47
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak