Ciasto z ananasem

Ciasto z ananasem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Na ciasto:

  • jajka

    4 sztuki
  • mąka

    1 szklanka
  • cukier

    1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • woda

    2 łyżki
  • cukier waniliowy

  • Na masę budyniową

  • budyń

    2 sztuki
  • mleko

    3 szklanki
  • cukier

    3-4 łyżki
  • masło

    1 kostka
  • DODATKOWO:

  • ananas

    1/2 puszki
  • biszkopty okrągłe

    1 paczka
  • polewa czekoladowa

  • rodzynki

    3/4 (namoczone)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na puszystą masę. Dodać dwie łyżki wody i wmieszać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Przełożyć do przygotowanej natłuszczonej blaszki i piec ok. 35 minut. Wystudzić. Ugotować dwa budynie w 2 5-3 szklankach mleka z trzema czterema łyżkami cukru. Wystudzić i zmiksować z kostką masła. Dodać osączone i pokrojone na kawałki ananasy. Dodać też rodzynki, mogą być namoczone w alkoholu. Wszystko delikatnie wmieszać do masy. Ciasto posmarować dowolnym dżemem, wyłożyć przygotowaną masę i wyrównać. Przykryć biszkoptami i zalać polewą czekoladową. Schłodzić i dowolnie udekorować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

beatkaa153

08.05.2012 11:15
smaczne ciasto

jolanta19

05.03.2012 09:37
super pomysł

[email protected]

02.03.2012 14:50
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat