Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak na ubogo

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 2 litry
kapusta kiszona 30 dkg
sól
pieprz
marchew 3
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
mąka 1 łyżka
smalec
cebula
przyprawa w płynie

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak na ubogo

kapustę kroimy i zalewamy wywarem. obrana cebulę i marchew kroimy w kostkę , podsmażamy na smalcu., dusimy do miękkości., pod koniec duszenia dodajemy koncentrat., oprószamy mąką i łączymy z kapustą. gotujemy i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak