Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

guasz wołowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4 dag
wołowina 90 dag
Cynamon mielony Prymat 1 łyżki
przecier pomidorowy 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
wino czerwone 5 łyżka
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: guasz wołowy

w rondelku rozgrzać oliwę wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę i smażyć dodać wołowinę mieszać i smażyć aż mięso się zrumieni dodać cynamon przecier pomidorowy i doprawić następnie wlać wino doprowadzić do wrzenia przykryć i wstawić do piekarnika na ok 15 minut temp 180*c potem jeszcze raz na ognień i smażyć ok 1 godziny

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak