Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki z dziurką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biały ser 1/2 kg
jajko 2 szt
mąka 1,5 kg
mąka ziemniaczana 1 łyżka
masło 4 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki z dziurką

Ser przetrzeć przez sito dodać jaja ,sól do smaku miękkie masło i zmiksować mikserem .Masę dać na stolnicę dodać mąki i wyrobić ciasto.Ciasto uformować w wałeczki pociąć na kawałki .formować kulki ,zrobić dziurke i gotować w osolonej wodzie .Podawać z gulaszem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 02.03.2012 06:10
dobrze smakuja tez z sosem pieczarkowym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak