Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Jagodzianka

4.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 200 g
jajko 4 szt
cukier 1/2 szklanki
olej 6 łyżek
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
jagody 1/2 kg
woda 1 łyżka
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Jagodzianka

Ubić pianę z białek, powoli dodawać cukry wciąż ubijając oraz żółtka.Następnie dolać łyżkę wody,olej i mąkę wymieszana z proszkiem. Masę wlać do wysmarowanej masłem i wysypanej bułka formy keksówki, na górę dać owoce i piec w 180 stopniach aż się zarumieni. U mnie ok 30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.02.2013 09:53
wszystko co z jagodami to lubię
babcia
babcia 03.05.2012 11:51
lubię takie jagodzianki
fictor123 27.02.2012 07:10
superrr
Ela20 26.12.2011 12:31
super wygląda :)
Allice 18.12.2011 22:17
to coś dla mnie :)
Justa32 01.09.2011 17:00
mniam
mala2021 16.04.2011 22:03
bardzo smaczne
KasiaK90 28.03.2011 09:34
uwielbiam takie ciasta
Krystyna32 11.03.2011 06:56
pyszne ciasto
edyta44 07.01.2011 10:58
pycha
Edyta38 02.01.2011 15:21
pyszne napewno
Jaheira11 28.10.2010 21:28
pyszności
Karolcia12 20.10.2010 19:29
pyszne
mehia 14.08.2010 05:57
słodkości :)
sylwiachmiel 04.07.2010 21:56
ale apetyczne...mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak