Ciasto Jagodzianka

Ciasto Jagodzianka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    200 g
  • jajko

    4 szt
  • cukier

    1/2 szklanki
  • olej

    6 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • jagody

    1/2 kg
  • woda

    1 łyżka
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubić pianę z białek, powoli dodawać cukry wciąż ubijając oraz żółtka.Następnie dolać łyżkę wody,olej i mąkę wymieszana z proszkiem. Masę wlać do wysmarowanej masłem i wysypanej bułka formy keksówki, na górę dać owoce i piec w 180 stopniach aż się zarumieni. U mnie ok 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

25.02.2013 09:53
wszystko co z jagodami to lubię

babcia

03.05.2012 11:51
lubię takie jagodzianki

fictor123

27.02.2012 07:10
superrr

Ela20

26.12.2011 12:31
super wygląda :)

Allice

18.12.2011 22:17
to coś dla mnie :)

Justa32

01.09.2011 17:00
mniam

mala2021

16.04.2011 22:03
bardzo smaczne

KasiaK90

28.03.2011 09:34
uwielbiam takie ciasta

Krystyna32

11.03.2011 06:56
pyszne ciasto

edyta44

07.01.2011 10:58
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat