Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z serem i bazylią

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso drobiowe 20 dag
makaron świderki 250 g
ser żółty 100 g
bazylia szczypta
pieprz szczypta
sól szczypta
olej
śmietanka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z serem i bazylią

Na początek mięso drobiowe dobrze myjemy i kroimy w małe kawałki , wrzucamy na rozgrzany olej na patelni i smażymy aż się zrumienią , w tym czasie makaron wrzucamy do gotującej osolonej się wody w garnku i gotujemy około 10 minut. Ser trzemy na tarce na małe wiórki wsypujemy do osobnego garnka ,wlewamy odrobinkę śmietanki by się nie przypalił trochę bazylii , pieprzu , soli i mieszając na małym ogniu czekamy aż się roztopi w tym czasie makaron odcedzamy wysypujemy na talerz , dodajemy usmażone mięso , polewamy serem, , udekorować bazylią .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 02.03.2012 11:00
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak