Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem z soczewicy i pomidorów
Przed miksowaniem odłożyłam trochę całych ziarenek, które dodałam do zupy tuż przed podaniem.
soczewica | 250 gram |
marchew | 100 gram |
seler naciowy | 100 gram |
cebula biała | 0,5 szt |
czosnek | 1 ząbek |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 szt |
kolendra | 0,5 łyżeczki |
Imbir mielony Prymat | szczypta |
Kurkuma mielona Prymat | szczypta |
bulion warzywny | 1 l |
pomidory krojone z puszki | 350 gram |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
pieprz | do smaku |
pietruszka zielona świeża | |
grzanki | |
oliwa | 2 łyżki |
koper włoski | 0,5 mielony |
parmezan | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: