Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z boczniakami w sosie śmietanowo-porowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczniaki 500 gram
por 1
śmietana 22% 1

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z boczniakami w sosie śmietanowo-porowym

Boczniaki pokroić w kostę przesmażyć na masełku z odrobiną oliwy, dodać por i połówkę jabłka. Doprawić do smaku solą ziołową i świeżo zmielonym pieprzem. Pod koniec smażenia dodać pokrojone jabłko. Po krótkiej chwili zagęścić śmietaną.

Podawaą z makaronem mogą być sptzle, lub inny. Danie jest wyjątkowe, ma oryginalny smak.
Polecam,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 02.03.2012 12:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak