Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona z marchewką i włoską kapustą

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1/2 kg
marchew 3
kapusta 1 kg
cebula
kostka mięsna
woda 1 szklanka
sól
pieprz
czosnek 1 kostka
przyprawa do potraw Kucharek
oliwa 3 łyżki
mąka
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona z marchewką i włoską kapustą

Czosnek, przyprawy i oliwę mieszamy razem. Mięso kroimy na kawałki i nacieramy przyprawami. Odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia oprószamy mąką i smażymy na rozgrzanym oleju. Do naczynia żaroodpornego wlewamy rozpuszczoną w gorącej wodzie kostkę mięsną. Wkładamy do naczynia usmażone mięso. Marchewkę i kapustę ścieramy w robocie kuchennym. Cebulę kroimy w prążki i przesmażamy na tłuszczu. Usmażoną rozkładamy na mięsie. Marchewkę i kapustę dusimy ok. 10 minut na patelni, przyprawiamy solą i przyprawą do potraw Kucharek. Wykładamy na cebulę i mięso. Całość posypujemy tymiankiem. Pieczemy pod przykryciem około 1 godz 25 min w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 05.03.2012 10:43
chętnie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak