Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1,2 kg
cebula
cukier 1 łyżeczka
ocet 1 łyżka
smalec 2 łyżki
mąka 2 łyżki
pieczarki 30 dkg
Kucharek przyprawa do potraw
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta z pieczarkami

Kapustę wyciskamy i siekamy. Dajemy do garnka z wodą razem z pokrojoną w kostkę cebulą, 1 łyżką smalcu, z cukrem i gotujemy pod przykryciem do miękkości, doprawiamy kucharkiem. Pieczarki obieramy i kroimy. Tłuszcz rozgrzewamy i dusimy pokrojone pieczarki ok. 15 min. Doprawiamy kucharkiem. Uduszone pieczarki dodajemy pod koniec gotowania kapusty. 1łyżkę smalcu topimy na patelni, dodajemy mąkę, rumienimy. Jak już jest mąka zarumieniona podlewamy wodą i energicznie mieszamy. Jak jest dokładnie wymieszane dodajemy do gotującej kapusty z pieczarkami. Mieszając gotujemy jeszcze 2 min. Ściągamy z ognia dodajemy ocet i mieszamy. Ewentualnie doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 26.04.2013 08:58
bardzo smaczna
Pani Domu 22.03.2013 15:52
świetna kapusta
mirosława4 06.01.2013 21:35
smaczna jest taka kapustka
Beata23 22.11.2012 07:35
fajny przepis
Łukasz15 13.11.2012 10:12
Wyśmienita do obiadu
IKrakowianka 19.04.2012 20:27
super
RenataZ-et 12.04.2012 17:44
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak