Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona tołpyga.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty tołpygi 2
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
majeranek
cebula 1
mąka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona tołpyga.

Kroki postępowania

1
Płaty pokroić na kawałki, wymyć i przyprawić kucharkiem, pieprzem i majerankiem. Wkroić cebulę i odstawić do lodówki na 1 godzinę.
Krok 1 - Smażona tołpyga. foto
2
Obtaczać rybę w mące z każdej strony.
Krok 2 - Smażona tołpyga. foto
3
Smażyć na oleju na złoty kolor.
Krok 3 - Smażona tołpyga. foto
4
Smacznego :)
Krok 4 - Smażona tołpyga. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rutynka 29.06.2012 09:54
mm pyszniutka
Wacław 01.03.2012 21:33
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak