Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka ze szpinakiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4
szpinak 40 dag gotowanego
jajko 2
cebula 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
curry szczypta
czosnek sypki szczypta
sól szczypta
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Udka ze szpinakiem

Udka dobrze myjemy a następnie zdejmujemy z nich skórę tak by jej nie uszkodzić . Usuwamy kości . Mięso z udek , szpinak i obraną pokrojoną cebulę mielimy przez maszynkę . Później do mięsa ze szpinakiem wbijamy 2 jajka , 3 łyżki bułki tartej , curry , czosnek sypki , sól i pieprz. Mieszamy. Skórę napełniamy farszem formując kształt udek . Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 stopni C. Az skórka będzie rumiana. Następnie wykładamy na talerz i podajemy np ziemniaczkami i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak