Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z pieczarkami po Polsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
pieczarki 20 dag
jajko 2
cebula 1
sól szczypta
pieprz szczypta
olej
natka pietruszki 1

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z pieczarkami po Polsku

Na początek mięso mielone wyłożyć do głębokiej miski lub garnka i wbić 2 jajka, dodać odrobinę pieprzu i soli. Następnie obrać i pokroić w kostkę cebulę . Natkę pietruszki pokroić drobno i 80 % wrzucić do mielonego resztę zostawić. Pieczarki oczyścić , pokroić bardzo drobno można również na tarce zetrzeć i wrzucić razem z pokrojoną cebulką na rozgrzaną patelnię z olejem i podsmażyć około 5 minut . Następnie wyjąć i dodać do mielonego wszystko dokładnie wymieszać . Następnie uformować owalne płaskie mielone . I kłaść na rozgrzany olej na patelni , smażyć z dwóch aż będą spieczone . Następnie wyjąć i posypać resztą pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak