Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 2 kg
Gorczyca biała cała Prymat
czosnek
olej
woda 2,5 litra
ocet 10 % 1,5 szklanki
cukier 4 łyżki
sól 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne. Pokroić na ćwiartki, opłukać wodą. Do słoików wkładać liść laurowy (1), ziele angielskie (3), ziarenka pieprzu (3), gorczycę (1/3 łyżeczki), pokrojony w plastry czosnek i wlewać po 2 łyżki oleju. Wodę wymieszać z solą, cukrem i octem, po czym zalać powstałym płynem paprykę w słoikach. Pasteryzować 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 15.08.2012 15:29
tez tak robię
cooleczka 03.03.2012 19:34
jaki żywy kolor :)
cooleczka 03.03.2012 19:34
jaki żywy kolor :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak