Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż biały 50 dag
piersi z kurczaka 25 dag
marchewka 15 dag
suszonych podgrzybków 10 dag
cebula 1 sztuka
ząbek czosnku 3 ząbki
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto

Ryż gotuje według przepisu na opakowaniu. Mięso kroję w paski i smażę na patelni z pokrojonymi w kostkę podgrzybkami ( wcześniej namoczyłam w wodzie aż będą mokre i osuszyłam), startą na tarce o grubych oczkach marchewką, pietruszką, cebulą, selerem, drobno pokrojonym porem, ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę, przyprawiam odrobiną pieprzu i soli, co pewien czas mieszam i podlewam bulionem rosołowym, farsz duszę do miękkości około 15 minut. Ugotowany farsz mieszam z ugotowanym, gorącym ryżem i podajemy na gorąco. Dekorujemy cebulkami czerwonej cebuli, natką pietruszki, pęczkami koperku i pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 01.03.2012 17:29
ciekawie wygląda...;P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak