Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowo-owocowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 saszetka
jabłka 3
gruszki 2
cynamon 2 łyżki
cukier 6 łyżek
jogurt owocowy 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowo-owocowa

Na początek do garnka wlać wodę ,osolić i włożyć torebkę ryżu . Ryż gotować aż będzie miękka. Następnie odsączyć z wody np na sitku i wyłożyć do miski. Jabłka i gruszki umyć i obrać ze skórki a następnie pokroić w kostkę i dodać do ryżu .Banana obrać ze skóry i pokroić w krążki i tez dodać do ryżu . Dosypać 2 łyżki cynamonu , około 6 łyżek cukru zależy od upodobań i wszystko dobrze wymieszać , następnie wlać jogurt naturalny i jeszcze raz wymieszać .Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak