Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czereśnie w czekoladzie wg Piotra

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czereśnie 30 dag
bita śmietana
czekolada 20 ciemna

Przepis i sposób przygotowania na: Czereśnie w czekoladzie wg Piotra

Na początek czereśnie dobrze umyć obrać z gałązek i wydrylować z pestek drylownica . Odstawić na 30 minut na jakieś sitko i wstawić lodówki . Czekoladę wrzucić do małego garnuszka i postawić go na drugi garnek wypełniony z wodą wtedy czekolada się roztopi i nie przypali i na dużym ogniu gotować wodę . W dużym garnku a gdy czekolada się w garnuszku rozpuści wkładać po kilka czereśni w czekoladę i wyciągać najlepiej na sitko z talerzykiem na dole , a następnie włożyć je do lodówki by czekolada stężała . Tak czereśnie w czekoladzie układamy na talerzyk i polewamy bita śmietaną .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 24.07.2012 17:27
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak