Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety panierowane wg Piotra

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
woda 2 łyżki
pomidor 1 szt.
liście sałaty
szczypiorek
pierś z indyka 4 plastry
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety panierowane wg Piotra

Mięso kroimy na 4 plastry i rozbijamy dokładnie tłuczkiem, doprawiamy je solą i pieprze kolorowym. Jajka wbijamy na talerz dodajemy 2 łyżki wody, doprawiamy solą i pieprzem i roztrzepujemy widelcem. W jajku maczamy dokładnie z każdej strony plastry mięsa, a następnie obtaczamy je w bułce tartej znajdującej się na osobnym talerzu. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano. Liście sałaty układamy na całym talerzu, na nich kładziemy usmażone kotlety. A na bocznych liściach kładziemy plastry pomidora posypane szczypiorkiem i doprawione sola i pieprzem kolorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 07.03.2012 08:01
lubię dobrze obpanierowane kotlety
MAR3STA 04.03.2012 18:47
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak