Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jęczmienna z sosem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1 szklanka
Bulion grzybowy
woda 2 szklanki
pieczarki 3
śmietana 250 ml
mąka 1 łyżka
pieprz szczypta
olej 3 łyżki
rzeżucha
ogórki kiszone 2

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jęczmienna z sosem

Kaszę wypłukać. Gotować w wrzącej, osolonej wodzie na małym ogniu do momentu, aż pochłonie ona całą wodę. Przygotować sos: pieczarki obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać bulion grzybowy i śmietanę. Zagęścić zasmażką z masła i mąki. Kaszę podawać polaną sosem i posypaną rzeżuchą. Na talerzu ułożyć pokrojone ogórki kiszone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 24.09.2012 08:36
Dobre, zdrowe danie :) Takie właśnie uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak