Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka z pieczarkami i kurczakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 500 g
kiełbasa 250 g
filet z kurczaka 250 g
pieczarki 200 g
cebula 2
koncentrat pomidorowy 160 g
Liść laurowy suszony Prymat 2
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
przyprawa do potraw Kucharek
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
tłuszcz do smażenia
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka z pieczarkami i kurczakiem

Fasolę ugotować wg przepisu na opakowaniu dodając listki laurowe. Gdy fasolka będzie miękka dodać kostkę rosołową. Cebulkę, pieczarki, filet i kiełbasę pokroić w kostkę i usmażyć osobno na tłuszczu. Połączyć z fasolką. Dodać wszystkie pozostałe składniki i gotować razem na małym ogniu około 35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 08.05.2012 19:39
pycha
Piotr24 01.03.2012 16:55
uwielbiam fasolę ale takiej jeszcze nie jadłem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak