Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z groszkiem i cebulką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2
groszek konserwowy 1 puszka
cebula
czosnek 1 ząbek
przyprawa do potraw Kucharek
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z groszkiem i cebulką

Cebulkę kroimy w prążki, czosnek w drobną kostkę i smażymy razem na tłuszczu. Przyprawiamy przyprawą Kucharek. W naczyniu żaroodpornym układamy udka (wcześniej ugotowane), posypujemy je przyprawą do kurczaka i obkładamy usmażoną cebulką. Do kurczaka wlewamy groszek wraz z zalewą. Przykrywamy. Zapiekamy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 13.07.2012 09:58
mniam mniam
eeee 05.06.2012 17:00
coś nowego ale ja nie przepadam za groszkiem :P na ciepło z marchewka lubie ale z puszki jako dodatek to nie bardzo dodałabym kukurydze hahaha :) ale pomysł super
eeee 05.06.2012 17:00
coś nowego ale ja nie przepadam za groszkiem :P na ciepło z marchewka lubie ale z puszki jako dodatek to nie bardzo dodałabym kukurydze hahaha :) ale pomysł super
olkaaa 27.04.2012 11:55
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak