Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z cukinią w orzechowej panierce

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 1/2 kg
cukinia
cebula
siemię lniane 1 łyżka
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
kasza manna 8 łyżek
czosnek 1 ząbek
orzeszki ziemne 400 g
przyprawa do potraw Kucharek
pieprz
sól
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z cukinią w orzechowej panierce

Cebulę kroimy w kostkę i smażymy razem z drobno pokrojonym czosnkiem. Usmażone przekładamy do miski. Cukinię obieramy i mielimy w robocie kuchennym. Do cebuli dodajemy mięso (wcześniej zmielone), zmieloną cukinię, siemię, jajko, bułkę tartą, kaszę mannę i przyprawy. Mieszamy.
Orzeszki rozdrabniamy tłuczkiem do mięsa. Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w orzeszkach i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 16.04.2012 09:20
wyglądają cudnie!
PaniMISIOWA 03.04.2012 21:47
ja bym się skusiła spróbować jak smakują :-)
Piotr24 01.03.2012 16:59
a tego się chyba nie odważę zrobić ;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak