Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie korzenne z warzywami

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet jabłkowy 3-5 łyżek
sok z cytryny 1/2 szt.
olej -
Goździki całe Prymat 3 szt.
cebula biała 1 duża
cukier 1 łyżka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
marchewka gotowana 1 średnia
ziele angielskie 2-3 st.
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat bez mąki łyżki
filety śledziowe 1 tacka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie korzenne z warzywami

Śledzie osączyć z oleju, przełożyć do zimnej wody i wymoczyć 1-2 godziny, zmieniając raz wodę na świeżą.
Osączyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w niewielkie kawałki i włożyć do miseczki - dodać ocet jabłkowy, cukier, sok z cytryny, goździki, ziele angielskie, gorczycę, przyprawę korzenną.
Do śledzi dodać drobno pokrojoną cebulę i marchewkę ugotowaną na półmiękko.
Wymieszać, przełożyć do złoika i wstawić do lodówki na 1-2 doby.
Po tym czasie zalać olejem i wymiesza - odstawić na dobę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 01.03.2012 21:38
Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysałmi na bardzo zróżnicowane potrawy :) Każdy znajdzie coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak