Sposób przygotowania

Krok 3 / 7

Wymieszać pozostałą łyżkę masła z mąką i gdy mięso będzie już miękkie dodać do niego. Wymieszać dokładnie, aby masło się rozpuściło a sos zgęstniał. Powinno go być sporo i nie musi być bardzo gęsty w tym momencie - w razie potrzeby dolać wodę.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale pomysłowo podana cielęcina z chlebkiem-bułką
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    sądzę, że ten przepis można wykorzystać nie tylko na cielęcinę, ale i też bardziej dostępne mięsiwa. Podanie z bułeczkami gotowanymi na gulaszu jest rewelacyjne. Rozumiem, że przepis na ciasto na bułeczki to ten: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/52562/buleczki-na-parze-man-tou.html ?
  • 1
    original
    Opublikowano

    borgia

    Tak. To ten przepis :). A danie robiłam już parę razy z wołowiną, tylko dusić trzeba trochę dłużej.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Granita

    Smakuje na pewno wybornie
  • 0
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    bardzo delikatne a zarazem smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !