Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z cukinii z jajkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia
cebula
pomidor
jajko 5
mąka
przyprawa do potraw Kucharek
tłuszcz do smażenia
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z cukinii z jajkiem

Cebulę i paprykę kroimy w krążki, smażymy. Pomidor kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli i papryki, smażymy razem. Cukinię obieramy i kroimy w średniej grubości plastry, posypujemy przyprawą do potraw i przyprawą do leczo. Panierujemy w mące, 1 jajku i bułce tartej. Smażymy w głębokim tłuszczu aż się zarumienią. Usmażone kotlety układamy na delikatnie natłuszczonej patelni, nakładamy na każdy łyżkę usmażonej cebulki z papryką i pomidorem. Wbijamy na kotlety pozostałe jajka i smażymy pod przykryciem. Gdy spód z jajek się zetnie obracamy kotlety na chwilę na drugą stronę. Na gotowe nakładamy po plasterku pomidorka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 01.03.2012 16:17
smaczne kotlety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak