Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miseczki z grzybami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ziemnaki 5 szt
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
masła 2 łyżki
żółty ser 10 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Miseczki z grzybami

Ziemniaki gotować w mundurkach ok. 15 min. w osolonym wrzątku. Odcedzić, ostudzić, obrać z łupin. grzyby obrać, pokroić w kosteczkę, podsmażyć na maśle z posiekaną cebulą. Doprawić do smaku. Ziemniaki przekroić na połówki i wydrążyć część miąższu. Nałożyć farsz grzybowy, lekko ugnieść. Posypać strużynami sera startego na drobnych oczkach. Zapiekać ok. 15-20 min w temp. 170st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 09.10.2013 18:17
mi będą smakowały :)
Iwusia 18.07.2013 23:34
fajny pomysł
caralajna 25.03.2013 14:40
nigdy nie nadziewałam ziemniaków, fajny pomysł :)
Margo1 06.05.2012 12:16
sliczne
Margo1 06.05.2012 12:16
sliczne
halina17 01.03.2012 16:20
po prostu faszerowane ziemniaki - smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak