Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń z sokiem marchewkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń waniliowy 1 op.
sok marchewkowy świeży 300 ml
mleko chude 300 ml
cukier słodzik do smaku
marchewka utarta 1 duża
sól mała szczypta
maizena 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń z sokiem marchewkowym

Marchewkę utrzeć, zalać zimnym mlekiem i postawić na sporym płomieniu. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować kilka minut, aż marchewka zmięknie (czas zależy od grubosci wiórków) - mleko doprawić do smaku cukrem i szczyptą soli.
W soku marchewkowym rozprowadzić budyń waniliowy oraz maizenę - wlać do gotującego się mleka, stale mieszając, aż budyń zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 01.03.2012 21:40
Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysałmi na bardzo zróżnicowane potrawy :) Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak