Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz po węgiersku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
kostka mięsna 1 szt
sól, pieprz do smaku
biodrówka 50 wieprzowa
smalec 1 łyzka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz po węgiersku

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w kostkę, tłuszcz stopić na patelni i na rozgrzany wrzucić mięso. Smażyć często mieszając aż mięso nabierze rumianego koloru.
Krok 1 - Gulasz po węgiersku foto
2
Cebule obrać i pokroić w piórka, dodać do zrumienionego mięsa i całość smażyć tak długo aż cebula zeszkli się, wtedy dodać obie papryki, całość dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze 1-2 minuty.
Krok 2 - Gulasz po węgiersku foto
3
Przełożyć do garnka, dodać kostkę mięsną i szklankę wody. Dusić wszystko do momentu aż mięso zmięknie, a sos zredukuje się i zgęstnieje. W razie potrzeby całość doprawić solą i pieprzem.
Krok 3 - Gulasz po węgiersku foto
4
Gulasz podawac z dowolnymi kluskami ziemniaczanymi, pieczywem lub ziemniakami.
Krok 4 - Gulasz po węgiersku foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 26.08.2013 14:07
uwielbiam takie potrawki
anemon 07.03.2012 15:09
Bardzo apetyczny gulasz.
Piotr24 05.03.2012 13:57
lubię taki, szczególnie z kluskami :)
Anna146 01.03.2012 16:26
super danie
Mati13 01.03.2012 15:26
super przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak