Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa wędlina

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z indyka
woda 2 l
sól 1/3 szklanki
cukier 1 łyżka
pieprz 1/2 łyżeczki
majonez 2 łyżki
ziele angielskie 5 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
czosnek 4 ząbki
nasiona kolendry 1 łyżeczka
Kmin rzymski mielony Prymat 1 łyżeczka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa wędlina

Kroki postępowania

1
Z udźca zdejmujemy skórę i wycinamy kość. Mięso zawijamy i związujemy sznurkiem, żeby po ugotowaniu ładnie wyglądało.
Krok 1 - Domowa wędlina foto
2
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy sól, pieprz czarny i ziołowy, cukier, obrany czosnek, majonez, ziele angielskie, listki laurowe, kolendrę, kmin i gorczycę. Mieszamy, z majonezu utworzą się kuleczki- tak właśnie ma być, zaczynamy gotować
Krok 2 - Domowa wędlina foto
3
Jak już woda się zagotuje wkładamy mięso i gotujemy przez 5 minut. Wyłączamy gaz i zostawiamy garnek na całą noc. Rano znów włączamy palnik, jak zacznie się gotować, to gotujemy przez 5 minut, wyłączamy i zostawiamy mięso w garnku do całkowitego ostygnięcia
Krok 3 - Domowa wędlina foto
4
Domowa wędlina
Krok 4 - Domowa wędlina foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 01.03.2012 15:27
pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak