Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniczki z czekoladą i rodzynkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślanka 1 szklanka
mąka 1 szklanka
cukier 1 łyżka
olej 1 łyżka
sól 1 szczypta
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
gorzka czekolada 5 dag
rodzynki 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniczki z czekoladą i rodzynkami

Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem, solą i proszkiem do pieczenia, dodać jajko i olej, wszystko dokładnie wymieszać po dolaniu maślanki. Do gładkiego ciasta dodać posiekaną czekoladę i rodzynki, wymieszać. Na patelni podgrzać minimalną ilość oleju. Smażyć malutkie i cieniutkie placuszki do uzyskania złotego koloru. Podawać gorące posypane cukrem pudrem lub z dowolnym syropem ja polałam syropem pomarańczowym i smakowały wybornie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 03.03.2012 22:29
Pycha!
cooleczka 02.03.2012 17:19
kuszące :)
dwa pokoje z kuchnią 01.03.2012 23:06
pyszności
katarzynka455 01.03.2012 14:30
robię podobne a te wyglądają bardzo smacznie
Bozena4 01.03.2012 14:18
Fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak