Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja faszerowane pasta pikantno jajeczną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6
papryczka chili 1/2 papryczki
tymianek 1/2 łyżki
sól szczypta
pieprz szczypta
jogurt naturalny 2 łyżki
papryka czerwona 1/2 papryki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja faszerowane pasta pikantno jajeczną

Jajka gotujemy na twardo przez około 10 minut.Po ugotowaniu i wystudzeniu obieramy ze skorupek.Obrane jajka przekroić na połówki ze środka jajek wyjąć łyżeczką żółtka.Żółtka przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem.Papryczkę chili i pół czerwonej papryki bez pestek zmiksować z 2 stołowymi łyżkami jogurtu naturalnego,z 1/2 łyżeczką sproszkowanej pikantnej papryki,z 1/2 łyżeczka sproszkowanego tymianku,szczypta soli i pieprzu.Po zmiksowaniu pastę przetrzeć przez sito i połączyć razem z rozgniecionymi żółtkami.Wszystkie składniki wymieszać.Pastą faszerujemy połówki jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak