Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grilowane boczniaki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3
płynny miód 2 łyżki
bazylia szczypta
tymianek szczypta
oregano szczypta
pieprz szczypta
boczniaki 10 sztuk
porto 1 białe

Przepis i sposób przygotowania na: Grilowane boczniaki

Do szerokiej miski wlewamy 1 butelkę białego porto,2 stołowe łyżki płynnego miodu,po jednej łyżeczce ziół,tymianku,bazylii i oregano,oraz szczyptę pieprzu.Do marynaty wkładamy opłukane wcześniej boczniaki obtaczając je w marynacie.Odstawiamy do lodówki na około 3 godziny.Po wyjęciu z lodówki boczniaki obtaczamy w rozkłuconym jajku i grillujemy na rozgrzanym grillu,bądź patelni grillowej z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak