Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe Pulpety

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 40 dag
jajko 2
sól szczypta
pieprz szczypta
koperek szczypta
przecier pomiodrowy 1 mały słoik
śmietana 18 proc
tymianek szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe Pulpety

Na początek mięso wieprzowe dokładnie myjemy i mielimy 2-3 razy maszynką do mięsa. Do miski wrzucamy 2 jajka i je rozbić , tymianek, odrobina soli, łyżeczka pieprzu i odrobina koperku wszystko ze sobą wymieszać , a następnie i wymieszamy jajka i przyprawy z mięsem a następnie formujemy z przyprawionego mięsa formujemy pulpety. Następnie do małego garnka wlewamy przecier pomidorowy , dodajemy 2 łyżki śmietany i trochę wody by nie było za gęste. Następnie wrzucamy do sosu pomidorowego pulpety i dusimy je około 30 minut na średnim ogniu. Dodając 2 listki laurowe. Następnie wyjmujemy na talerz posypujemy koperkiem i polewamy sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bozena4 01.03.2012 14:19
Fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak