Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dresing z pietruszki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pietruszka 5
oliwa 2 łyżki
żółtko jajek 1
jogurt naturalny 1 łyżka
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Dresing z pietruszki

Pietruszki obskrobać.Obskrobane pietruszki dokładnie umyć i wycisnąć sok przez sokowirówkę do miseczki.Następnie dodać 2 stołowe łyżki oliwy z oliwek,szczyptę pieprzu i 1 stołowa łyżkę jogurtu naturalnego.Wszystkie składniki należy dokładnie wymieszać.Dresingiem można polać naszą ulubiona warzywna sałatkę,bądź grillowane warzywa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak