Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki na słodko bananowo-waniliowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

eksrakt waniliowy 1 łyżka
mąka 2 łyżek
jajko 1
oliwa 1 łyżka stołowa
olej do smażenia
cukier puder do posypania
banan 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki na słodko bananowo-waniliowe

Banany obrać ze skóry i rozgnieść widelcem,bądź przemielić przez maszynkę do mięsa.Do rozgniecionych bananów dodać miąższ z laski wanilii,lub 1 małą łyżeczkę ekstraktu waniliowego.Dodać następnie 1 jajko,2 stołowe łyżki maki i 1 stołową łyżkę oliwy z oliwek.Wyrobić ciasto ręcznie i uformować placuszki.Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia.Po usmażeniu placuszki wykładamy na pergamin,w celu odsączenia placuszków z tłuszczu.Po odsączeniu placuszków z tłuszczu wykładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak