Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚNIADANIE PO MAZURSKU

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
ziemniaki 2 szt
pomidor 2 szt
ząbek czosnku 3 szt
natka pietruszki
koper
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
tłuszcz do formy
papryka zielona 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ŚNIADANIE PO MAZURSKU

Ziemniaki ugotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie, po schłodzeniu obrać ze skóry. Koperek oraz natkę pietruszki umyć, osuszyć, i posiekać. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, a następnie usunąć miąższ, a pozostałą część rozdrobnić. Paprykę umyć, usunąć nasiona i pokroić w drobną kostkę. Jajka roztrzepać dodać posiekana zieleninę i wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Czosnek przepuścić przez praskę i przełożyć na patelnie. Wlać olej i delikatnie przysmażyć. Ziemniaki pokroić na plasterki wrzucić na patelnie i smażyć kilka minut. Co kilka minut dodawać kolejny składnik, najpierw paprykę później pomidory. Naczynie do pieczenia posmarować tłuszczem i wszystko do niego przełożyć zalać jajkiem. Piec 15 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak