Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GULASZ ZPŁUC

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowych płuc 1 kg
cebula 1 szt
kostka drobiowa 1 szt
olej 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
przyprawa uniwersalna 2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
pieprz 1 szczypta
mąki 2 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: GULASZ ZPŁUC

PŁUCA OCZYSZCZAMY , ZALEWAMY WODĄ I GOTUJEMY 20 MIN. ODCEDZAMY STUDZIMY I KROIMY W KAWAŁKI, CEBULE OBIERAMY I KROIMY W PIÓRKA I SMAŻYMY NA OLEJU DODAJEMY PŁUCA I DUSIMY 6 MIN, WLEWAMY 3 SZKL, WODY, DODAJEMY KOSTKĘ, PIEPRZ, VEGETĘ, ZIOŁA I MAGGI, WKŁADAMY LIŚCIE LAUROWE I DUSIMY JESZCZE 15 MIN. MĄKĘ MIESZAMY Z 100 ML. WODY, WLEWAMY DO GULASZU I CAŁY CZAS MIESZAMY I GOTUJEMY JESZCZE OKOŁO 1 MIN.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzej10 07.10.2012 16:26
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak