Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TAGLIATELLE ALLA CARBONARA Z SEREM PLEŚNIOWYM

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron tagliatelle verdi 1 szt
boczek wędzony 30 dag
śmietana 1 szt
pieprz do smaku
rokpol 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: TAGLIATELLE ALLA CARBONARA Z SEREM PLEŚNIOWYM

Boczek pokroić w niezbyt grubą kostkę i wysmażyć na patelni na chrupiące skwarki. Jeśli wytopi się zbyt dużo tłuszczu, należy go odlać. Śmietanę wlać do boczku i mieszać. Następnie dodać rokpol i mieszać dalej, aż ser się całkowicie rozpuści. Oprósz pieprzem. W tym czasie ugotować makaron na półtwardo, odcedzić. Makaron polać sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 01.03.2012 18:22
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak