Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty biszkopt z wisniami i smietana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
śmietana kremówka 300 ml
usztywniacz do śmietany 1 opakowanie
galaretka 1 opakowanie
cukier puder 0,5 szklanki
wiśnie 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty biszkopt z wisniami i smietana

Jajka miksujemy z cukrem, dodajemy make i proszek. Wlewamy do formy i pieczemy 30 minut. Schłodzona śmietane miksujemy z cukrem pudrem , dodajemy usztywniacz. przygotowujemy galaretkę. Schładzamy. Ostudzony biszkopt kroimy na pół na spodzie układamy odsączone wisnie, nastepnie smietanę. Przykładamy druga czescia biszkoptu. Polewamy tezejaca galaretka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 02.10.2012 20:38
no naprawde pyszne ciasto
Rafał10 20.04.2012 17:23
uwielbiam biszkopta z wiśniami z kompotu :) moja babcia zawsze taki robi i przypomina mi się dzieciństwo :)
adam1f 12.04.2012 00:23
dobry
1j1o1l1a1 01.03.2012 12:57
smakowite i kuszące bardzo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak