Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti w sosie śmietanowym z fasolką i suszonymi pomidorami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 1/2 opakowania
pieczarki 200g
cebula 1 szt
fasolka szparagowa (mrożona) 1/2 opakowania
filet z kurczaka 1 szt
śmietana 18% 1 duży kubek
tymianek
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti w sosie śmietanowym z fasolką i suszonymi pomidorami

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.

Fasolkę gotujemy w osolonym wrzątku.

Na patelni podsmażamy posiekaną cebulę, następnie dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy kilka minut.

Dodajemy pokrojonego fileta z kurczaka i podsmażamy.

Wlewamy śmietanę, dodajemy pokrojone w paski pomidory, ugotowaną fasolkę, doprawiamy tymiankiem i zagotowujemy.

Łączymy z makaronem i podajemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 28.11.2013 10:02
wspaniałości!!!
iziona 01.03.2012 13:57
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak