Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

LIKIER ORZECHOWY INACZEJ

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 1 l
cukier 50 dag
orzechy włoskie 50 dag
migdały 1 dag
Goździki całe Prymat 10 szt
cynamon 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: LIKIER ORZECHOWY INACZEJ

Orzechy umyć, przekroić na 4 części, włożyć do małego gąsiorka razem ze sparzonymi i obranymi ze skórki migdałami, cynamonem i goździkami, zalać spirytusem oraz szklanką przegotowanej wody, zakorkować i p-pozostawić na 4 tygodnie. Szklankę wody zagotować z cukrem, połączyć z przecedzonym spirytusem, przelać do butelek przez lejek z watą, zakorkować i pozostawić na 10 miesięcy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 01.03.2012 21:07
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak