Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka z kurczka 500 g
sól do smaku
mąka 4 łyżki
olej do smażenia 100 ml
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka z kurczaka

Kroki postępowania

1
Najpierw wątróbkę obtoczyć w mące
Krok 1 - wątróbka z kurczaka foto
2
Na patelni rozgrzać olej i włożyć wątróbkę smażyć około 10 minut
Krok 2 - wątróbka z kurczaka foto
3
Cebulę pokroić nie za drobno najlepiej w półksiężyce
Krok 3 - wątróbka z kurczaka foto
4
Pokrojoną cebulę dodać do wątróbki i smażyć, przyprawić solą
Krok 4 - wątróbka z kurczaka foto
5
Tak przyrządzoną wątróbkę porcjami wyłożyć na talerz podawać z ziemniakami, można także dać ogórek kiszony.
Krok 5 - wątróbka z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa6274879 04.06.2012 17:25
uwielbiam wątróbkę!
matii6 22.05.2012 20:44
bardzo smaczna
Dorota59 09.03.2012 14:54
smaczna
gosia47-47 01.03.2012 12:53
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak