Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół na biało - z kluseczkami śląskimi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1,5 litra
mleko chude 1 szkl.
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
kluski 2 na kluski śląskie

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół na biało - z kluseczkami śląskimi

Rosół drobiowy mocno rozgrzać i przecedzić przez gęste sitko.
Do czystego rosołu dodać niewielkie kawałki mięsa kurczaka (z rosołu) oddzielone od kostek i pozbawione skórki.
Z masy na kluski śląskie utoczyć malutkie kuleczki i gotować w rosole z mięsem, często mieszając.
Kiedy kluseczki są już miękkie, dolać mleko i doprawić zupkę białym pieprzem, solą i czosnkiem granulowanym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 01.03.2012 23:57
Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak