Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek z grzybkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
rosół z kostki 4 szkl
żur 1 butelka
ziemniaki 50 dag
grzyby 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: żurek z grzybkami

cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu grzyby pokroić na małe kawałki i dodać do cebuli dusić do miękkości grzyby zalać rosołem z kostki dolać żur i zagotować ziemniaki pokroić w kostkę i ugotować osobno gdy będą miękkie dodać do żuru doprawić do smaku i można dodać posiekaną zieleninę

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 31.03.2012 16:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak