Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka w sosie paprykowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
bulion wołowy 2 kostki
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
oliwa
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w sosie paprykowym

Łopatkę tniemy w pasy .Każdy pasek rozbijamy lekko tłuczkiem . Posypujemy sola i papryką słodka .Smażymy na patelni na złoty kolor .m dodajemy pokrojoną cebulę .Podlewamy bulionem wieprzowym .Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa .Dodajemy wyciśnięty czosnek doprawiamy solą pieprzem . Zaciągamy lekko mąką .Podajemy do ziemniaków lub ryżu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa/kalapurtka 01.03.2012 23:46
Pycha
agugu1989 01.03.2012 13:30
pycha
Justyna Jussstiii 01.03.2012 11:12
super
agabi
agabi 01.03.2012 10:10
pysznie::)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak