Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka panierowane - smażone

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna -
Bułka tarta klasyczna Prymat -
pieprz do smaku
czosnek do smaku
imbir do smaku
sól do smaku
jajko 1 szt.
jajko ugotowane na twardo 3-4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka panierowane - smażone

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek. Obtoczyć w mące, jajku roztrzepanym z przyprawami, a następnie w bułce tartej. Pozostawić do przeschnięcia panierki i jeszcze raz zanurzyć w jajku i bułce tartej - smażyć w głębokim oleju na rumiano.
Podawać z ostrymi sosami i pieczywem oraz surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 12.07.2012 19:05
Ciekawy przepis :)
sunnymood 03.05.2012 10:35
smaczne
Habibi 02.03.2012 00:11
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak